Nieuwsbericht 1

Hieronder het persbericht van Guestzone, gepubliceerd op 4 juli 2020.

Lieve members, fans, volgers, danceliefhebbers, wat missen we jullie! We hopen dat jullie in goede gezondheid zijn want dat is het allerbelangrijkste. Er zijn inmiddels al bijna zes maanden voorbij zonder onze geliefde feestjes en festivals. Omdat het zo’n tijd geleden is, hierbij even een korte update van ons.

Corona
Zoals jullie weten is de evenementenbranche keihard geraakt door alle maatregelen die genomen zijn om het coronavirus zoveel mogelijk te beperken. Helaas is nog niet duidelijk wanneer er weer evenementen georganiseerd mogen worden. Gelukkig zijn er sinds 1 juli wel een aantal versoepelingen maar zolang de anderhalve meter maatregel gehandhaafd blijft, zullen de evenementen zoals wij ze kennen niet gehouden worden. De kosten om aan alle eisen en voorwaarden te voldoen overstijgt namelijk in nagenoeg alle gevallen de opbrengst. Zonder de beloofde steun vanuit Den Haag zullen veel organisaties failliet gaan waarbij zo’n 40.000 mensen hun baan zullen verliezen. Een drama.

Nieuwe concepten
Normaal is het festivalseizoen op dit moment in volle gang. Heerlijk, van die weekenden dat je met je vrienden naar je favoriete feestje/artiesten gaat, in het zonnetje genieten van een lekker drankje, de muziek, je vrienden en de relaxte sfeer. Daar zullen we helaas nog even op moeten wachten. Maar er komt de laatste weken toch weer wat leven in de scene. Steeds meer organisaties lanceren nieuwe creatieve concepten om je toch nog een beetje het festivalgevoel te kunnen geven deze zomer en hopelijk om iets van hun verlies te compenseren.

Prijsvragen
Omdat wij het, naast het brengen van het laatste en belangrijkste nieuws, belangrijk vinden om interactief contact met jullie te houden, starten we binnenkort met prijsvragen. Iedere week een leuke winactie waar iedereen aan mee kan doen, waar de algemene kennis over de Dancescene getest kan worden en mooie prijzen gewonnen kunnen worden.

MAD-MONKEY
Tijdens onze zoektocht naar toffe gadgets ontstond het idee om T-shirts met leuke teksten te verloten. Teksten die inspelen op de huidige (corona) situatie en een dikke knipoog zijn naar de onzin die de media iedere dag communiceert.

Omdat we niet konden vinden wat wij voor ogen hadden, hebben we zelf een aantal ontwerpen gemaakt. Wij vonden de teksten erg leuk maar het belangrijkste is natuurlijk wat jullie ervan zouden vinden. We willen natuurlijk dat wanneer jij een prijs wint, je daar ook echt blij mee bent. Daarom wilden wij de ontwerpen eerst toetsen onder onze members, fans en volgers voordat we shirts lieten bedrukken. We moesten een nieuwe Facebookpagina aanmaken en hadden een naam nodig. Zo is MAD-MONKEY ontstaan. De bedoeling was om de T-shirts alleen te verloten met onze prijsvragen maar omdat de reacties zo ontzettend positief zijn, openen we binnenkort een webshop waar de shirts besteld kunnen worden.

Support
Wanneer wij door de verkoop van de MAD-MONKEY T-shirts deze moeilijke en onzekere periode als Guestzone kunnen overleven zou dat fantastisch zijn. We hopen dan ook op jouw support. Met het dragen van de T-shirts steun je ons niet alleen, je geeft vooral op een ludieke manier jouw mening en creëert daarmee ook nog eens een positieve vibe. Er is al zoveel negativiteit, wij willen zoveel mogelijk laten zien dat we het leven vieren. En we hopen dat jij dat ook vindt. Life is Worth Celebrating!